Rode miereneitjes als ontbijt
Terwijl ik (Heleen) hier in de 3e klas van de trein zit, heb ik zowel inspiratie als tijd voor deze nieuwe blog. Met het openbaar vervoer reizen, dat was ons plan en daar houden we ons tot nu toe erg goed aan. Het is wel ook de reden dat ik nu niet naast Jan zit, want het is hier lekker vol en druk. Waarom gingen we eigenlijk met 3e klas? Het scheelt in ieder geval heel veel geld, deze rit van 3 uur en een kwartier kost ons nog geen 1 euro per persoon. Alleen wel een beetje vreemd dat toen de trein 3 kwartier vertraging bleek te hebben, we dat reden genoeg vonden om in het hippe koffietentje bij het station 2 ijskoffie en een croissantje te kopen. Dit kostte ons meteen meer dan de hele treinrit bij elkaar... (ze hadden er wel gratis wifi!)
We reizen nu van de stad Hua Hin richting Bang Saphan, beide zijn kustplaatsen in de smalle strook land tussen Bangkok en de eilanden in. Vooral in trek bij de Thai zelf. We waren in Hua Hin gekomen met een lokale bus, zo'n klein vrolijk gekleurd busje waar we eigenlijk niet naast elkaar op de stoeltjes pasten. Waar binnen alles ook erg vrolijk gekleurd was en waarin je niet last moet hebben van suïcidale neigingen: de deuren of ramen staan standaard open want die zitten er niet in. We kwamen toen vanaf de farmstay waar we het precies één nacht uitgehouden hebben, dit was onze eerste bestemming na Bangkok.
De jungle bleek niet echt ons ding, het verblijf was erg krakkemikkig, de kamer was niet schoon (het bed stonk nogal, en dat is echt mijn grens) en de junglegeluiden hielden ons de hele nacht wakker. Het klinkt leuk zo'n homestay, en ze waren ook erg lief om ons eerst van het treinstation op te pikken, daarna mee te nemen naar de markt voor ons avondeten en we mochten ook zelfs mee om de kinderen van school te halen. Het was er ook best gezellig met een Duits stel uit Berlijn, waarmee we de volgende dag het Koninklijk zomerpaleis hebben bekeken (ligt in een erg mooi park waarin je belaagd wordt door apen) en een hele mooie grote grot (erg sfeervol en vol met altaren en gouden Buddha beelden, prachtig! Ook hier werd je belaagd door apen). En Jan ging die ochtend op onderzoek uit naar de activiteit van lokale Thai bij een palmboom, en kreeg meteen gebakken miereneitjes aangeboden (met knoflook, ze waren lekker aldus Jan). Maar toch zijn we maar verder gaan reizen daarna, weer naar een stad!
Nu zit ik in de trein naast een Thaise man die vooral doet denken aan zo'n dikke ronde Buddha (is dat niet de Chinese Buddha?), niet te verwarren met de Thaise Buddha (die zijn niet dik en hebben zo'n puntig hoedje op). Het was alleen niet voor niets dat alleen de plek naast hem nog vrij was. Hij neemt ongeveer 1,5 stoel in, maar gelukkig past mijn laptop er nog net naast op mijn schoot. Had ik al verteld dat alle stoelen in deze wagon kapot zijn? Gelukkig is dat dan wel weer goed voor mijn buikspieren (nu ik deze blog plaats, voel ik ze nog steeds).
Ons vorige en volgende bestemming zijn beide in trek bij Thai voor hun vakantie. Ook zijn er in Hua Hin Westerse toeristen, Hua Hin ligt aan het strand en er zitten meerdere resorts. Daarnaast zie je hier de onvermijdelijke Westerse wat oudere mannen die hier alleen zijn (met een zeker doel), maar ook veel gemengde gezinnen (waarschijnlijk hun 2e gezin?). We hebben het hier een beetje rustig aan gedaan en hadden tijd om nog wat dingen te regelen (zoals ons contract voor de verhuur van ons huis) en om een beetje te werken (het begin van een nieuwe maand betekent altijd weer werk voor EcoGoodies).
Het bevalt ons erg goed om na het ontbijt eerst een beetje te werken, wanneer jullie allemaal nog slapen. We plannen dan meteen ook wat tweets en Facebook posts in (niet de persoonlijke natuurlijk) en dan hebben we het gevoel dat we alweer enorm goed bezig zijn geweest. Dan even wat leuks doen of een beetje ontspannen, bijvoorbeeld even lekker zwemmen in de zee. We beginnen al te wennen aan dit leven als digitale nomaden...
Ha, het kan ook te authentiek zijn daar in de jungle hè! Een stinkend bed, daar moet ik ook niet aan denken.
Leuk om te lezen hoe het gaat daar en knap dat je tijdens zo'n busreis nog in staat bent te schrijven!
Hier bereiden we ons voor op de Sneekweek, het weer is goed, soms een buitje maar verder lekker zeilweer. Liefs van mij en Douwe!
Haha ja te authentiek, dat is een leuk thema voor de volgende blog. Wij houden er namelijk wel van om het té toeristische te vermijden. Maar waar we nu zijn beland is dus echt he-le-maal niets aan! Vanaf nu gaan we het toerisme hier weer omarmen!
Heel veel plezier met de Sneekweek!!
Ha Heleen, kwam de link naar je reisverhaal bij je moeder tegen. Wat een ongelofelijk avontuur ga je tegemoet. Spannend. Leuk en inspirerend dat je jouw avonturen en verhalen deelt op deze manier. Wens je veel energie en goede moed en pas goed op elkaar en jezelf. Groet, Nathalie.