digitalenomaden.reismee.nl

Reisrapportage - Koh Phi Phi, Phuket + Bangkok

We lopen voor mijn gevoel steeds behoorlijk achter met de reisblogs, maar we willen toch niets overslaan. Daarom heb ik deze reisrapportage gemaakt, in wat beknopte vorm maar wel op chronologische volgorde voorzover mogelijk. Hierbij de high- en lowlights van de afgelopen 3 weken:

Highlights

• ‘The Beach' - Kho Phi Phi: je weet wel van die film met Leonardo di Caprio. Het was inderdaad prachtig, ook al moesten we het strand delen met nog 200 andere toeristen en had je er ook een ‘snackbar'.
  • Phuket Town Museum: prachtig museum in Sino-Portugese stijl over Chinese immigranten in de 19e eeuw. Hier geloofde ze dat Heleen nog student was. Nadat ze uitgebreid haar OV chipkaart hadden bestudeerd (50% korting ;-).
  • Vegetarian festival - Phuket Town: in dezelfde straat als ons hotel zaten opeens allemaal vegetarische eettentjes. Daar hebben we onze goedkoopste lunch tot nu toe gescoord van 1,60 euro totaal (gratis water)! Het jaarlijkse Vegetarian festival wat uitbundig gevierd wordt (gehouden vanwege een wonder wat gebeurde nadat een groep mensen vegetarisch hadden gegeten) moesten we helaas missen.
  • Honden: het is mij opgevallen dat je nergens, maar dan ook nergens hondenpoep op de stoep ziet in Thailand. Alle honden lopen hier los en zijn wel zo netjes om het in de bosjes te doen is mijn conclusie. Baby's hebben hier trouwens geen luier aan en worden zo heel snel zindelijk. Heel verfrissend die losse opvoeding.
  • Hard Rock cafe - Patong Beach: we mochten op Jack Daniels 150e verjaardagfeestje komen en Heleen won een fles whiskey! Gelukkig hebben we de foto's nog.
  • Living large in Bangkok: in deze megastad met 9 miljoen inwoners kun je dingen doen die gewoon niet bestaan in Europa (ik bedoel niet de pingpong-show Niels...). Wat dacht je van schaatsen op de bovenste verdieping van een superdeluxe mall? Of een golfballetje slaan op de 16e verdieping van een hotel. Shop till your dlop (ze kunnen de ‘r' hier niet uitspreken), elke dag, van sochtends vroeg tot savonds laat. En ze hebben de meest luxe bioscopen waarbij die van ons in het niet vallen. Minpuntje: we moesten wel onze truien aan omdat ze het zo belachelijk koud maken binnen (je kunt ook dekens en sokken huren!!).
  • Tuktuk rit naar Skybar- Bangkok: vanwege de enorme regenval tijdens de avondspits stond heel Bangkok blank en konden wij niet de 150 meter door de markt lopen naar de Skybar. De rit in de tuktuk door 30 cm water was echt onvergetelijk.
  • Skybar - Bangkok: we vierden mijn 31e verjaardag op de 80e verdieping van het hoogste hotel van Thailand. Ik noem het even de 'Skybar' maar het heette Baiyoke II (de echte Skybar - waar de Hangover II is opgenomen - was onbereikbaar en superduur). Het enorm luxe buffet waar we voor 10 euro onbeperkt van mochten ‘feasten' en het uitzicht wat je erbij krijgt is fenomenaal.

Lowlights

• Werkethiek: we komen bijna niet aan werk toe door alle leuke dingen (sorry Jelle :-p). We hebben in augustus en september relatief goed verdiend maar geven teveel uit.
  • Dierenmisbruik: veel toeristen weten nog steeds niet dat op een olifant rijden een heel, heel slecht idee is. Op 4-jarig leeftijd worden de kleintjes een maand lang geterroriseerd in een kleine kooi om ze letterlijk en figuurlijk te breken met messen en staven. Met grote metalen staven worden de volwassenen geslagen door de meesters die op hun hoofd zitten, tot bloedens aan toe (‘Is dat normaal?' vroeg iemand op een reisforum). Toch wordt dit doodleuk als ECO-TOUR aangeboden, te combineren met een bezoek aan een krokodillenfarm en ‘dierentuin' waar alles in zijn eigen shit aan een kleine ketting of in een kleine doos zit. GRRRR....wie beschermt hier de dieren tegen de beesten?
  • Kinderarbeid - Patong: kinderen proberen je in Patong van alles te verkopen en zie je van ‘sochtends vroeg tot s'avonds laat rondlopen (ja ik weet dat ik dat weer verkeerd schrijf). De ouders sturen de kinderen blijkbaar niet naar school (is toch gratis in Thailand dacht ik) en dat houdt de vicieuze cirkel in stand.
  • Prostitutie - Patong: je hebt zoveel girlbars in 1 enorme straat (deed mee een beetje aan een pretpark denken) in Patong dat je er de hele RAI mee zou kunnen vullen (wist even niets beters). Oudere mannen, puisterige nerds en schijnbaar doodnormale mannen slaan hun slag. Het blijft schrijnend dat dit een direct gevolg is van de lage rijstprijs die de boeren krijgen in het oosten van Thailand. Vrouwen kunnen hun kinderen niet meer voeden en vertrekken naar de steden. Als je me niet gelooft, blijf dan maar niet-fairtrade rijst kopen (daar krijgen ze 7 cent per kilo voor ipv 21 cent).
  • Deze blog: Heleen heeft nog steeds geen nieuwe blog geschreven!

Mooi! De eeste 2 maanden zitten erop en Thailand deel I is afgesloten. Na een maand of 1,5 hebben we een punt bereikt waarna ons leven hier ‘normaal' is gaan worden. We zitten nu in Cambodja, wat een heel ander verhaal is, ik bedoel wordt.

Niels

Thailand is spotgoedkoop en als je daar al teveel uitgeeft moet je oppassen. Je moet nog 40 jaar dude.

Anyway, is de laatste tijd stil met verhalen. Kun je niet een stukje schrijven over de plannen naar andere plekken en landen? Als ik langs wil komen in april weet ik tenminste waarheen.